Segedinský guláš
Říkala jsem si, když už, tak už a postavila na plotnu velký hrnec, kde se vařil silný hovězí vývar. To znamená pořádný flák masa, spousta kořenové zeleniny a přidala jsem ještě řapíkatý celer.
Pak jsem si udělala gulášový základ:
- 750 g vepřová plec
- trochu sádla
- 2 velké cibule
- sladká paprika
Na sádle jsem udělala cibuli nakrájenou ne příliš nadrobno do zesklovatění, přihodila plec zbavenou zbytečných tukových částí nakrájenou na kostky, nechala maso "zatáhnout" , posypala cca půl sáčkem mleté sladké papriky, trochou soli a podlila vývarem.
Když bylo maso téměř měkké, vyndala jsem z lednice tu kysanou vzácnost a bez trošky celý obsah vsypala do hrnce.
Když bylo maso i zelí měkké, doplnila jsem vše kysanou smetanou. Dalšího dochucování díky kvalitnímu charakteru vývaru a bezvadné chuti zelí nebylo zapotřebí.
Ohlasem přátel jsem byla nadšená. Snad to nebude znít příliš chvastounsky, když budu citovat: Jídlo bylo excelentní.
Renďák